STUDENT SPEAKS: Shekib Hamidi

Shekib

Een van de studenten die afgelopen semester een onderzoek uitvoerde binnen het PRISMA Project is Shekib Hamidi. In opdracht van AWL-Techniek onderzocht hij hoe 3D-laser triangulatie kan worden ingezet voor kwaliteitscontrole van een object. Shekib: “Binnen dit onderzoek heb ik niet alleen enorm veel geleerd over laserscannen. De mate van zelfstandigheid en begeleiding vanuit AWL en Windesheim hebben een flinke boost gegeven aan mijn persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen”.

Laserscannen voor kwaliteitscontrole

Voor het PRISMA project stelde AWL een laserscanner beschikbaar op Perron038 waarmee Shekib zijn onderzoek uitvoerde. Het gehele leerproces werd daarbij doorlopen: van het aansluiten en in werking stellen van de scanner tot het maken van testopstellingen inclusief software, een cobot en robot. In de testopstellingen werd de laserscanner ingezet voor kwaliteitscontrole van gelaste objecten op oppervlakte- en geometrische aspecten.

“Ik heb een onderzoeksrapport opgeleverd welke antwoord geeft op een aantal vragen. Is het toepasbaar om de lasertechniek te gebruiken voor automatisering? Welke aanvullende technologieën kunnen ingezet worden bij de laserscanner? AWL krijgt hierdoor inzicht in de mogelijkheden maar ook in de achterliggende data waar de uitkomsten op gebaseerd zijn. Mijn rapport omvat de aspecten waar je rekening mee moet houden als je de laserscanner toe wilt passen in de industrie”.

De aantrekkingskracht van lasers

Student Shekib

“Als kind keek ik al naar Star Wars en droomde ik van het werken met robots en lasers. Hoe gaaf dat ik nu écht met lasertechnieken en robotica aan de slag kan.”, vertelt Shekib. Toen de kans voorbij kwam twijfelde hij dan ook geen moment. Deze stageopdracht sloot naadloos aan op zijn studieloopbaan bij Windesheim en de minor Industriële Automatisering en Robotisering. “Het was een heel zelfstandig project, waarbij ik samengewerkt heb met ervaren engineers. Best spannend in het begin! Omdat het voor ons allemaal een nieuwe technologie is, was het mijn verantwoordelijkheid om de juiste vragen te stellen en richting te kiezen. Daar heb ik veel van geleerd. Ik kreeg de vrijheid om te experimenteren, met trial and error, en voelde me gelijkwaardig aan mijn begeleiders. Daardoor heb ik op professioneel en persoonlijk vlak flinke stappen kunnen zetten.” 

De kracht van de hybride leeromgeving

De combinatie van onderzoekend leren, bedrijfsspecifieke vraagstukken en een fysieke omgeving met de nieuwste technologieën is volgens Shekib goud waard. “Perron038 is een fantastische plek voor studenten. Kennis, tools en recources vanuit onderwijs en bedrijfsleven zijn beschikbaar, maar ook het vertrouwen in de studenten om zelfstandig samen te werken met de partners binnen Perron038 en het PRISMA project. Dat motiveert en is mooi om te zien en te ervaren!”

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven