Provincie Overijssel geeft steun aan innovatieproject Perron038

Cheque overhandigen

Provincie Overijssel geeft boost aan innovatie in de maakindustrie met steun voor Perron038

ZWOLLE, 18 oktober 2024 – Vandaag bracht gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher een bezoek aan het innovatiecentrum Perron038 in Zwolle om de waardevolle rol van technologische innovatie in de mkb-maakindustrie te benadrukken. Tijdens dit bezoek overhandigde hij een symbolische cheque aan bestuurslid Piet Mosterd, ter ondersteuning van het ambitieuze project Factory NEXT Level. De overhandiging van deze subsidie markeert een belangrijke stap in het bevorderen van innovatie binnen de regionale maakindustrie.

“Innovatie in de regionale maakindustrie is van groot belang voor verdere digitalisering, productiviteitsverbetering en duurzame bedrijfsvoering. We zijn in Overijssel dan ook blij met Perron038 en zijn ervan overtuigd dat deze subsidie zal bijdragen aan versterking van de innovatiekracht van bedrijven, het verbinden van bedrijven aan Perron038, onderlinge inspiratie en kennisdeling tussen bedrijven en kennisinstellingen.” – Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde van Provincie Overijssel

Inspiratie voor het mkb

Factory NEXT Level richt zich op het ontwikkelen van diverse use-cases binnen de zes technische demonstratielabs van Perron038. Deze use-cases dienen om mkb-bedrijven in de maakindustrie te informeren en te inspireren tot technologische innovaties zoals robotisering en automatisering. Door middel van maatwerkexperimenten, workshops, en speciaal ontwikkelde trainingen, worden werknemers in de maakindustrie voorbereid op de toekomst.

”De productiviteit in het mkb komt steeds meer onder druk te staan door het stijgende tekort aan arbeidskrachten. Investeren in de technologie voor de toekomst bij FactoryNext legt een uitstekende basis voor de toekomst van de maakindustrie in het mkb” – Arjan Duijn, bestuurslid Perron038

Tijdens zijn bezoek kreeg de gedeputeerde een uitgebreide rondleiding door de verschillende labs van Perron038, waar hij ook actief deelnam aan een demonstratie van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Het project Factory NEXT Level is een gezamenlijke inspanning van Perron038 en haar diverse partners. Naast instellingen zoals Hogeschool Windesheim en de Universiteit Twente, wordt samengewerkt met verschillende bedrijven en organisaties die zich inzetten voor technologische vernieuwing en kennisontwikkeling binnen de maakindustrie.

Interessant artikel? Vergeet niet om het te delen.

Scroll naar boven